Ga naar de inhoud
Ricable banner
logo ricable

Ricable is begin deze eeuw opgericht door gepassioneerde Hifi-liefhebbers in het Noord-Italiaanse Ollegio. Hun doel: de fabricatie van kabels die uitblinken in geluidskwaliteit en design maar nog wel betaalbaar blijven. Alle kabels worden met de hand gefabriceerd van de uiterst betaalbare instapmodel tot en met volstrekt compromisloze Invictus. Ricable gebruikt uitsluitende de allerbeste materialen, iedere kabel profiteert van het vakmanschap en de grote technische kennis van het bedrijf.

Primus Serie +
De Primus lijn is de eerste serie kabels van het Italiaanse high end merk RICABLE in het lagere prijssegment. Géén concessies aan kwaliteit: net als alle andere RICABLE-producten wordt ook de Primus met de hand vervaardigd in Italië.

De afwerking is stijlvol en vlekkeloos, geluidstechnisch steekt de Primus-serie veel duurdere kabels van concurrenten naar de kroon. Net als voor alle andere kabels van RICABLE geldt: levenslange garantie.

Magnus Serie ++
Zoals technieken uit Formule 1-racewagens uiteindelijk terecht komen in middenklassers, zo heeft RICABLE vele features uit de absolute topproducten van het Italiaanse high end merk verwerkt in de MAGNUS-serie. Schitterend handwerk uit Italië! 

De vlekkeloze afwerking is duidelijk afgeleid van de (zeer) kostbare topmodellen van deze fabrikant. Maar waar het uiteindelijk echt om gaat, dat zijn de rust, de ruimte en de precisie in het geluid. Vervang de kabels van uw bestaande installatie en ervaar het verschil!

Dedalus Serie +++
Echte High-end kabels van Ricable, maar toch nog betaalbaar: dat is de DEDALUS-serie. De prijs-kwaliteitsverhouding van deze kabel is ongeëvenaard. Vergelijk deze serie met producten van concurrenten in veel hogere prijsklassen en je zult versteld staan!

De kwaliteit van het handwerk straalt van het verfijnde design af. Geluidstechnisch laat deze DEDALUS zelfs electronica uit het hoogste segment volledig tot zijn recht komen.

Invictus Serie ++++
De RICABLE INVICTUS is compromisloos. Ruim een jaar lang zijn de ontwikkelaars all out gegaan om hun droomkabel te ontwikkelen. Het resultaat is een streling voor oog en oor die je zelf ervaren moet om de
INVICTUS op waarde te kunnen schatten. In elk detail zijn de Italiaanse kabelmakers tot de grenzen van hun kunnen gegaan; of het nu gaat om design en afwerking of om de techniek van geleiders, afscherming of connectoren. State of the art. INVICTUS brengt ook de meest extreme geluidsinstallaties nog naar een hoger plan.  

rccp-logo

Ricable Koperen Connectoren ( RCCP)

Nadat Ricable de geweldige resultaten die de MARC© -geleider kon opleveren in kaart hadden gebracht, richtte het onderzoek zich op het ontwikkelen van connectoren die een significante verbetering tot gevolg heeft.

Het is algemeen bekend dat de connector een centraal punt is bij de overdracht van audiosignalen. Conventionele messing connectoren kunnen in sommige gevallen 50% van de prestaties van een verbinding verliezen. Daarom is Ricable gestart met het project RCCP ( Ricable Copper Connector Project), met als doel nieuwe connectoren te ontwikkelen met puur koperen contacten.

De uitdaging was bijzonder groot, aangezien alle connectoren opnieuw ontworpen moesten worden. Gemakkelijk was het ook niet, omdat koper behoorlijk zacht is en de contactpunten vaak er dun en gemakkelijk kunnen buigen.

Nadat de ontwikkeling ruim twee jaar in beslag had genomen, is het resultaat erg indrukwekkend. Ricable is de eerste kabelfabrikant die een hele serie hifi-audiokabels maakt met connectoren die volledig van koper zijn gemaakt. Waar dat toch niet mogelijk was is een koper-tellurium legering gebruikt, wat een veel betere geleider is, dan messing connectoren.

Alle connectoren van de Magnus-, Dedalus- en Invictus serie zijn door Ricable zelf ontworpen en ontwikkeld en worden individueel vervaardigd met behulp van een speciale CNC-numerieke besturingstechniek, speciaal aangepast voor het gebruik van koper als grondstof.

Het resultaat van dit nauwgezette werk is verbazingwekkend. Uit tests is, in vergelijking met messing connectoren, een overdrachtsverbetering van meer dan 40% gebleken. Dit resulteerde ook in een duidelijk waarneembare geluidsverbetering.

Alle Connectoren zijn 24K verguld

rtec-logo

R-TEC Technologie

Met de komst van nieuwe line-up, heeft Ricable een reeks belangrijke innovaties geïntroduceerd. Prototypes waren hierbij erg belangrijk om, aan de hand van technische studies, materialen en constructietechnieken te kiezen die passen bij de nieuwe geleiders en connectoren.

De meest innovatieve technologieën zijn in de Invictus-serie geïmplementeerd, maar ook de Primus, Magnus en Dedalus profiteren van deze nieuwe innovaties. De belangrijkste technologische innovaties op het gebied van constructie, isolatie en afscherming:

Nieuwe Geometrieën
Met de komst van de nieuwe MARC© geleiders heeft Ricable nieuwe manieren ontwikkeld om meeraderige geleiders te construeren en nieuwe regels vastgesteld met betrekking tot de isolatoren en afschermingen. Het doel was om de elektrische specificaties te verbeteren, die uiteraard ook een verbetering van de geluidsbeleving tot gevolg had.

Nieuwe isolatiematerialen
In de diëlektrische en niet diëlektrische isolatoren heeft Ricable nieuwe materialen gebruikt, welke doorgaans niet gebruikt worden in de productie van hifi-kabels. Een van de belangrijkste innovaties is het gebruik van nieuwe thermoplastische verbindingen die betere specificaties mogelijk maken in vergelijking tot polytheen. Een ander groot voordeel van deze thermoplatische verbinding is dat het een grotere flexibiliteit heeft dan PVC en zorgt voor een beter behoud van de eigenschappen van contactkoper.

Een andere belangrijke noviteit is de opname van een op germanium gebaseerd materiaal in sommige producten dat op een indrukwekkende wijze achtergrondruis in het audiosignaal elimineert (RNR-systeem).

Nieuwe afschermingen
Ricable heeft de afschermingen in de nieuwe series verbetert en in kaart gebracht welke afschermingen het meest effectief waren. Dit was een voortzetting van eerdere studies. Ricable gebruikt alleen afschermingen wanneer ze bijdragen tot een betere geluidsbeleving.

marc-logo

MARC Koper Technologie

Meer dan twee jaar geleden hebben we AM-RCC-geleiders in onze stroomkabels geïntroduceerd en het resultaat was buitengewoon. Sindsdien zijn we bezig geweest met een verdere verbetering van onze geleiders, want hoewel het resultaat al heel goed was, was er nog wat ruimte voor verbetering.

Uit deze onderzoeken ontstond het nieuwe MARC © (Multicore Annealed RicableConductor), die de hele productie van de Magnus, Dedalus en Invictus kenmerkt.De aangebrachte verbeteringen hebben het mogelijk gemaakt om een koperen geleider te produceren met een zuiverheid van 7N (99,99999%) die beter vervormbaar is. Hierdoor werd het mogelijk draadstrengen te produceren met een gladder en compacter oppervlak.