Ga naar de inhoud

Het Vivid Audio-team vertegenwoordigt meer dan 5 decennia ervaring in het leveren van producten met meer dan alleen innovatieve techniek en op maat gemaakte onderdelen. Ons doel is om ‘s werelds meest vooraanstaande high-end luidsprekersystemen te produceren.

Vivid Audio is een door engineering geleid bedrijf dat hun unieke expertise op het gebied van akoestiek, technische vaardigheden en ontwerpcreativiteit toepast om werkelijk baanbrekende producten te ontwikkelen. Tot hun klanten behoren toegewijde audiofielen, veeleisende muziekliefhebbers, liefhebbers van home entertainment en degenen die in alles het allerbeste herkennen, verwachten en eisen.

Welkom bij Vivid Audio – en de wereld zoals je die nog nooit eerder hebt gehoord.

CDP – Bovenleidingkoepelprofiel

Het diafragma is een kritische factor in de prestaties van luidsprekers. Terwijl het beweegt, buigt het, waardoor mogelijk de blikkerige, metaalachtige resonantie ontstaat die bekend staat als uiteenvallen. Het is mogelijk om dit effect te verminderen door demping, maar het is altijd een compromis. Dus, als ingenieurs, dachten we: waarom zouden we het probleem niet helemaal elimineren, in plaats van tijd te besteden aan het toevoegen van complexiteit aan het corrigeren ervan?

Onze eerste stap was het toepassen van een ontdekking die ontwerper Laurence Dickie meer dan twintig jaar geleden deed.

Door een ring van koolstofvezel met hoge modulus rond de rand van de koepel van geanodiseerde aluminiumlegering toe te voegen, wordt de stijfheid vergroot en worden de opbreekfrequenties aanzienlijk hoger.

De echte doorbraak kwam toen we deze techniek combineerden met een opnieuw geoptimaliseerd koepelprofiel. Met behulp van eindige-elementenanalyse (FEA) ontdekten we dat een kettinglijncurve – de vorm die van nature wordt beschreven door een stuk ketting dat tussen twee punten hangt – de eerste breukmodus bijna een octaaf hoger aanneemt dan in een conventionele bolvormige koepel.
Deze bijna verdubbeling van de prestaties garandeert een ongeëvenaarde zuiverheid van geluid, vooral in de cruciale middentonen. We gebruiken dit unieke, gepatenteerde koepelprofiel in alle Vivid Audio drivers voor de hogere midden- en hoge frequenties.