Ga naar de inhoud
Dynaudio banner

Dynaudio is een Deense luidsprekerfabrikant, opgericht in 1977. Dynaudio bouwt luidsprekers met uitsluitend eigen drivers.

Dynaudio heeft een dochteronderneming genaamd Dynaudio Acoustics die zich richt op professionele studiomonitorluidsprekers. Dynaudio-luidsprekers zijn wereldwijd in meer dan tienduizend opnamestudio’s geïnstalleerd en zijn door BBC Radio & Music gekozen als referentiemonitors.

Dynaudio was voorheen de OEM-audioleverancier van de Zweedse autofabrikant Volvo Cars Corporation, naast de Duitse autofabrikant Volkswagen. Volkswagen volgde Volvo door Dynaudio in te zetten als OEM-luidsprekermaker, maar niet alle Volkswagen-modellen waren uitgerust met Dynaudio-geluidssystemen. Terwijl Volkswagen voor de meeste van hun nieuwe voertuigen is overgestapt naar een andere audioleverancier, is de Volkswagen Touareg nog steeds af fabriek verkrijgbaar met een Dynaudio-geluidssysteem.

Bugatti heeft ook Dynaudio in dienst genomen als OEM-audioleverancier. Het Dynaudio-systeem van Bugatti heet The Puccini Sound System.

Dynaudio heeft ook samengewerkt met computer-OEM Micro-Star International bij de productie van het geluidssysteem voor hun GX660-notebookreeks, uitgebracht in 2010. Gedurende deze tijd was dit naar verluidt het beste audiosysteem dat beschikbaar was in een notebookcomputer.

Dynaudio werd in 2014 overgenomen door Goertek en kocht vervolgens in december 2015 het Deense audiobedrijf AM3D A/S over.
Dynaudio Professioneel

De pro audio-divisie van het bedrijf, Dynaudio Professional, richt zich op opnamestudio-luidsprekerapparatuur zoals studiomonitors. In 1999 werd Dynaudio partner van TC Electronic. Enkele grote opnamestudio’s die Dynaudio Professional-producten gebruiken zijn Air Lyndhurst, NRG Studios en The Hit Factory.

Platenproducenten Mike Hedges, Trevor Horn, Steve Lipson en Mutt Lange doen dat ook. Tom Holkenborg zegt: “Voor het monitoren van mijn stereo- en surroundmixen vertrouw ik op mijn Dynaudio Acoustics AIR 25-middenveldsystemen.”