Ga naar de inhoud

Sinds 1980 is AudioQuest, met hoofdkantoor in Irvine, Californië, een toonaangevende ontwikkelaar, fabrikant en distributeur van hoogwaardige audio-/videoproducten en op maat gemaakte oplossingen. Hoewel ze vooral bekend staan ​​om hun uitgebreide assortiment analoge, digitale en wisselstroomkabels, is hun portfolio uitgebreid naar een divers assortiment producten, waaronder de meermaals bekroonde DragonFly DAC’s, Niagara en PowerQuest stroomproducten.

Het uiteindelijke doel is vandaag de dag nog steeds hetzelfde als 40 jaar geleden: Do No Harm! Hiermee bedoelen ze dat alle kabels en componenten, voor zover dat technologisch haalbaar is, de muziek uit de weg moeten gaan door zo min mogelijk ruis en vervorming te veroorzaken;

De evolutie gaat door: de vier elementen vandaag
Hoewel het minimaliseren van ruis en schade aan het audiosignaal de constante van North Star blijft, evolueert de manier waarop AudioQuest deze uitdagingen aangaat altijd. Hoewel er nog steeds Vier Elementen zijn die hun fundamentele materialen en ontwerpfilosofieën beschrijven, kruist een groeiend aantal technologieën elkaar en gaat zelfs verder dan hun oorspronkelijke Vier Elementen. Velen zijn cruciaal genoeg geworden om zichtbaarheid te eisen. Ruisdissipatie is een overkoepelend element waaronder veel van deze betekenisvolle technieken en technologieën zullen vallen. Hoewel geometrie niet langer wordt geïdentificeerd als een van de vier elementen, blijft het onlosmakelijk verbonden met alle andere elementen van kabelontwerp en -productie.

Massieve geleiders
Strengeninteractie blijft de grootste potentiële bron van vervorming in kabels. Massieve geleiders zijn de ambitieuze ideale en meest complete oplossing voor dit probleem. Er worden echter zorgvuldig gerangschikte geometrieën met meerdere geleiders, zoals concentrische wikkelingen, gebruikt om hun Semi-Solid Conductor-technologieën te creëren. Deze vermijden veel mechanismen voor strengvervorming en zijn op zichzelf ideaal in een groeiend aantal toepassingen.

Directionaliteit
Alle getrokken metalen geleiders hebben een asymmetrische, visschubachtige korrelstructuur. Omdat de hoogste radiofrequenties (RF) onderhevig zijn aan skin-effect, dat zich voortbeweegt over deze vervormde buitenoppervlaktelaag van de geleider, is er een resulterende toename van de RF-impedantie in de ene richting ten opzichte van de andere.

Omdat geïnduceerde RF-ruis parasitair is (en niet met de primaire signaalstroom meegaat), volgt deze de weg van de minste weerstand. Bij AudioQuest testen we elke geleider zodat deze wordt gebruikt in de richting waarin de geïnduceerde ruis wordt afgevoerd van de plaats waar deze de meeste schade zal veroorzaken, waardoor de kabel en de prestaties van het systeem worden geoptimaliseerd.

Ruis-dissipatie
Ongewenste radiofrequentieruis (RF) wordt altijd opgepikt en in de kabel geïnduceerd. Deze vervuiling maskeert en vervormt uiteindelijk kritische delen van het audio-/videosignaal. Omdat dit vervormingsveroorzakende (parasitaire) RF-signaal tegenwoordig meer aanwezig is dan ooit tevoren in de geschiedenis, moeten we vertrouwen op een breder arsenaal aan ruisdissipatietechnologieën:

  • ZERO-Tech (No Characteristic Impedance) past ultralineaire ruisdissipatie toe over het breedst mogelijke frequentiebereik. Het maakt ook ongecomprimeerde transiënte stroomoverdracht mogelijk voor wisselstroom- en luidspreker-/eindversterkertoepassingen.
  • RF/ND-Tech (gepatenteerde radiofrequentie-grondruisdissipatie) minimaliseert verkeerd gedrag van het circuit door geïnduceerde RF-ruis te annuleren.
  • Het beproefde DBS (Dielectric-Bias System) is geëvolueerd met RF-Noise Traps die de diëlektrische vervorming en geïnduceerde ruis verder verminderen.


Metaalkwaliteit

Geleidermetalen met een hogere zuiverheid, gladdere oppervlakken en interne kristalstructuren verminderen ruis en vervorming aanzienlijk. Zorgvuldig verfijnde mengsels van metalen en geleiderafmetingen kunnen effectief worden gebruikt om de Sonic Signature van een kabel te definiëren: een kosteneffectieve techniek voor hoogwaardige, krachtige modellen.