Ga naar de inhoud

Grimm Audio is opgericht in 2004 en is gevestigd in Eindhoven, Nederland. Het oorspronkelijke doel was om het meesterschap van de grootste geesten van audio-experts te combineren, en dat blijven ze doen. Alle Grimm Audio-producten dragen het gezamenlijke inzicht van bekende wetenschappers op het gebied van audio-elektronica, akoestiek en natuurkunde in zich, gecombineerd met een intuïtie die voortbouwt op de ervaring van jarenlang gericht luisteren, professionele techniek en audiofiel enthousiasme.

Hun eerste product, de AD1 discrete 1-bit analoog-digitaalomzetter, is nog steeds de maatstaf voor geluidskwaliteit. Een klassiek muzieklabel als Channel Classics heeft met deze converter zijn reputatie versterkt. Terwijl het klokcircuit van de AD1 werd verfijnd, werd de CC1-masterklok ontwikkeld, die wordt beschouwd als de masterklok met de laagste jitter in de professionele audio-industrie. Het dient als de digitale hartslag van veel studio’s over de hele wereld.

Voor de bekende Wisseloord studio’s in Nederland is de TPR serie studiokabels ontwikkeld, die neutrale prestaties bieden voor een betaalbare prijs. Vervolgens kwam het vlaggenschipproduct van Grimm Audio, het LS1-afspeelsysteem.

Het wordt alom geprezen als ‘het beste complete audiosysteem ter wereld’ en dient als referentie in een verscheidenheid aan studio’s en als bron voor muzikaal genot in veel huiskamers. De MU1-muziekspeler tilt zijn prestaties nog een stap verder en leidt op een nieuwe weg naar perfectie.

Grimm Audio gebruikt het hoogste niveau van technische en audiofiele kennis om audioapparatuur te bouwen die geen equivalent kent.