Hegel P30A Voorversterker

 7.995,00

De P30A is “The Conductor”. Met evenwicht en controle brengt het alle details, de grandeur, het gevoel en de complexiteit van elk stuk muziek over. Met precieze timing en deskundig begrip van zowel de partituur als de muzikanten, brengt The Conductor de muziek naar voren zoals het bedoeld was om te klinken. Het behandelt low key jazz, stadionrock en alles daartussenin. Niets toegevoegd en niets weggelaten, de P30A is de beste dirigent die je ooit zult ontmoeten.

  • Fully balanced
  • Hand matched components
  • > 130 dB SNR
  • 2 XLR and 3 RCA inputs
  • Home Theatre input

Hegel P30A Voorversterker

De P30A is Hegels’ referentie voorversterker. Ze hebben hem de bijnaam The Conductor gegeven, omdat hij de eindversterker moet aansturen met een signaal dat zo natuurgetrouw mogelijk is aan de muziek. Volgens Hegel is de voorversterker het meest kritische onderdeel in een geweldig klinkend systeem, en ook het moeilijkst om goed te krijgen. De signalen met een zeer lage amplitude die van de bron komen, worden gemakkelijk vervormd, dus diepgaande technische kennis en slimme engineering zijn nodig om ervoor te zorgen dat het signaal overal in de voorversterker hetzelfde blijft. Met de P30A heeft Hegel al hun vaardigheden ingezet om precies dat te doen.

Ten eerste gebruiken ze enkelvoudige FET-transistoren die geen hogere orde harmonische vervorming hebben. Binnen elke batch transistoren zullen er altijd kleine meetvariaties zijn. Dit kan binnen de grenzen van wat als normale afwijkingen wordt beschouwd vallen, maar voor gevoelige elektronica als deze is dat gewoon niet goed genoeg. Daarom meet en vergelijkt Hegels oprichter en hoofdingenieur Bent zorgvuldig die transistoren die exact dezelfde waarden hebben.

Perfect op elkaar afgestemde transistoren zijn van het grootste belang voor de prestaties van de voorversterker en zorgen ervoor dat de P30A heel vloeiend en natuurlijk klinkt, zonder dat dit ten koste gaat van de details. Bovendien is de interne lay-out zo ontworpen dat de signaalpaden in de voorversterker zo kort mogelijk zijn. Dit vermindert de kans op vervorming door elektrische interferentie. Om vervorming verder te verminderen, minimaliseren we ook het aantal elektrische componenten waar het signaal doorheen gaat.

In de P30A gaat het muzieksignaal alleen door twee transistoren en een ultra-lage ruisvolumeverzwakker. De P30A maakt ook gebruik van Hegels gepatenteerde SoundEngine-technologie. Deze bewaakt het muzieksignaal actief op corrupties en corrigeert intermodulatievervorming met behulp van een feed forward-ontwerp. SoundEngine verwijdert vervorming effectief in realtime terwijl het signaal wordt versterkt.

Al deze stappen zorgen voor een voorversterker die erg stil is en het gevoelige lage amplitude muzieksignaal zo delicaat mogelijk verwerkt. Toch kan er nog steeds vervorming van het signaal optreden, maar de P30A heeft nog een functie die dit regelt. De P30A is volledig gebalanceerd. Dit betekent dat je twee aparte versterkers, volumeregelaars en SoundEngine-modules per kanaal hebt. Met dit ontwerp wordt bijna alle overgebleven vervorming geannuleerd en houd je een signaal over dat zo dicht mogelijk bij het originele bronmateriaal ligt.

De P30A biedt een breed scala aan in- en uitgangen. Hij beschikt over 2 gebalanceerde (XLR) en 3 ongebalanceerde (RCA) ingangen en een vaste Home Theatre-ingang waarmee je hem kunt integreren in een Home Theatre-systeem. Deze ingang kan ook worden geconfigureerd om te fungeren als een normale ingang.

Aan de andere kant heb je één gebalanceerde (XLR) en twee ongebalanceerde (RCA) variabele uitgangen die allemaal actief zijn, zodat je meerdere apparaten tegelijkertijd kunt aansluiten.
Eén van de ongebalanceerde RCA-uitgangen kan zelfs worden geconfigureerd als een vaste volume-uitgang. De P30A heeft ook een 3,5 mm IR-direct-ingang en een 12V trigger-uitgangsconnector.

Als je alles bij elkaar optelt, krijg je een zeer veelzijdige, extreem stille en natuurlijk klinkende voorversterker die het hart van elk high-end audiosysteem kan zijn. Je krijgt de P30A – Een werkelijk briljante dirigent van alle muziek.

Specificaties

Remote control:
Volume, source, and mute

Inputs:
2 x XLR balanced,
3 x RCA unbalanced
Home Theatre inputs

Outputs:
1 x XLR balanced
2 x RCA unbalanced outputs

Other connections:
3,5mm IR-direct jack,
3,5 mm jack 12V trigger output

Signal to noise ratio:
More than 130 dB balanced mode

Crosstalk:
Less than -100 dB

Distortion:
Less than 0.005 %

Intermodulation:
Less than 0.01% (19kHz+20kHz)

Finish:
Black